Kəpənək - Kelebek


Doğru bak. Aslında gerçekten de 11 eylülü Amerikalılar düzenlemiş ola..... Allahım sen bizi affet...”

İnsan kainatın özetidir. Tıpkı bir ağacın çekirdeği gibi. Ağaçta ne varsa çekirdekte de o vardır. Çekirdekte ne saklıysa ağaç ancak o olur. Bundandır ki, kainatı anlatan insanı anlatır. İnsanı anlayan ise aslında bütün bir kainatı anlar.

Sema ise ikisini birlikte anlatır. Bir birinden ayırmadan. Kimi semada kainatı bulur, kimi de kendini. Fakat kim ne bulursa bulsun, neticede herkes aynı yere varır. Çünki sema bir rehberdir ve onu takip eden herkes aynı dört duraktan geçip gider: 1.durak – kainatın oluşumu. 2.durak – Diriliş. 3.durak – Aşkla harekete geçmek. 4.durak – İnsan-ı Kamil.

Filmin ilk dəqiqələrində Buşun: “Əgər bizim tərəfimizdə deyilsinizsə, terorçuların tərəfindəsiniz” video fraqmentini görürük. 11 sentyabr zənnimcə dünya tarixinə istiqamət verəcək hadisə oldu. ABŞ-ın əl-qolu açıldı amma bu hələ hamısı deyil. Şübhəsiz gələcəkdə çox daha fərqli şeylərlə qarşılaşacağımıza inanıram.

Daha sonra filmin baş obrazı olan Yusufun keçmişi ilə olan problemləri əks olunub. Deyərdim ki, film vicdan əzabı tərənnüm edir və olduqca gözəl alınıb. Biz insanlar bir-birimizə qarşı bu qədər laqeyd olarkən, könüllü humanitar yardımda iştirak etmədiyi üçün vicdan əzabı çəkən insanlar var. Filmdə olan Sufi məqamlar da xüsusi diqqətə layiqdir.

Maraqlı filmdi izləyin.

Keçidlər: Digər filmlər haqqında yazdıqlarıma da bax
                    Xoşuna gəldisə əsas səhifəyə keç və digər yazılarımı oxu 

Comments

Popular posts from this blog

Kerol S. Duek - Düşüncə tərzi: uğurun yeni psixologiyası

Ziqmund Freyd - Yuxuların yozumu

Corc Oruell - 1984

Janrlar və mən

Kamal Abdulla - Sehrbazlar dərəsi